Numer 5/2020
W numerze m.in.: • Digitalizacja • Pielęgnacja w nawadnianiu • Ryzyko w produkcja ogrodniczej
Temat miesiąca Bioróżnorodność:
- Miód spadziowy z Beskidu Wyspowego z oznaczeniem ChNP – Joanna Klepacz-Baniak
- Przekaż gospodarstwo i weź premię z PROW – Joanna Klepacz-Baniak
- Pielęgnacja gleby w winnicy – Dr hab. Jerzy Lisek, prof. IO
- Dolistne dokarmianie winorośli – Marek Skawiński
- Produkcja wina od A do Z – Monika Korzeniowska
- Cyfryzacja w nawadnianiu Prof. dr hab. Waldemar Treder – Jerzy Białousz
- Nowoczesne sortowanie, pakowanie i ważenie – Monika Korzeniowska
- Z głów sadowników do praktyki – Monika Korzeniowska
- Zaawansowane technologie wsparciem dla rolnictwa
- Wsparcie w zarządzaniu pracownikami – Aleksandra Andrzejewska
Interdyscyplinarne
- Przygotowanie komór chłodniczych do sezonu przechowalniczego – Monika Korzeniowska
- Wstępny szacunek głównych ziemiopłodów ogrodniczych w 2020 r. – Joanna Klepacz-Baniak
- Redukcja zużycia środków ochrony roślin nas nie ominie – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
- Bezpieczeństwo fitosanitarne – Joanna Klepacz-Baniak
- Mniej, więcej – szacunki Prognosfruit 2020 – Monika Strużyk
- Ubezpieczenia rolnicze – zapowiedź zmian – Zdzisław Woźniak
W co inwestować
- Dynia – do koloru, do wyboru! – Dr Urszula Kłosińska
Rynek i okolice
- Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
- Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
- Ryzyko w produkcji ogrodniczej – Mgr Łukasz Zaremba
- Nowe możliwości stosowania 1-MCP – Monika Korzeniowska
Zdaniem prawnika
- Rękojmia za wady budowli – Katarzyna Rosińska